Τα δαση της Γαλλιας
16875
post-template-default,single,single-post,postid-16875,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qi-blocks-1.2.1,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16824
 

Τα δαση της Γαλλιας

Τα δαση της Γαλλιας

Στα αιωνόβια δάση της Γαλλίας εντοπίζονται οι ρίζες μιας βαθιάς κουλτούρας που επικεντρώνεται στο ξύλο.

Eδώ και πολλά χρόνια, η επιλογή των πρώτων υλών σε πλήρη συμμόρφωση με την αυστηρή γαλλική νομοθεσία για την οικολογική χρήση και την ανανέωση των δασικών πόρων. Στη Γαλλία, οι πρώτοι νόμοι προστασίας χρονολογούνται από το δωδέκατο αιώνα, όταν το ξύλο αποτελούσε ένα υλικό ζωτικής σημασίας για τη στέγαση, την άμυνα και τη ναυτιλία. Στο μαγευτικό δάσος του Citeaux, στην καρδιά της Βουργουνδίας, οι απέραντες εκτάσεις δρυών οφείλουν την ύπαρξή τους στους πρώτους Κιστερκιανούς μοναχούς. Από την εποχή της βασιλείας του Λουδοβίκου XIV, με την κατάρτιση ενός σχετικού κτηματολογίου, η τεράστια δασική κληρονομιά της Γαλλίας παρακολουθείται, προφυλάσσεται και ανανεώνεται διαρκώς.

Ο κύκλος ζωής των δέντρων σε αυτό το δάσος είναι περίπου 160 χρόνια. Κάθε δέντρο καταγράφεται, αριθμείται και ελέγχεται, ώστε να διασφαλίζεται η σταδιακή αύξηση των δασικών πόρων. Με αυτόν τον τρόπο καθίσταται δυνατή η κοπή των γερασμένων δέντρων κάθε χρόνο, η οποία απελευθερώνει τον απαραίτητο χώρο για την περαιτέρω ανάπτυξη των μικρότερων δέντρων και το φύτεμα νέων δενδρυλλίων. Χάρη σε αυτήν τη συνετή διαχείριση, τα γαλλικά δάση έχουν σημειώσει ένα μοναδικό ρεκόρ: κατά τη διάρκεια των τελευταίων 100 ετών, οι εκτάσεις τους διπλασιάστηκαν σε μέγεθος και ο όγκος πρώτων υλών τριπλασιάστηκε.

Τα δάση της Γαλλιας είναι τα μοναδικά στην ευρώπη που εφαρμόζουν ενα προηγμένο management forest system , το Γαλλικό δρύινο είναι τα κάλύτερο της Ευρώπης.

Tags:
No Comments

Post A Comment